ONA – FULL MOON HEAVY LIGHT

Brad Goodall (piano), Bradley Jenkins (gitaar, zang), Zachary Johnston (basgitaar), Max Nolte (drums) en Zack Owens (leadgitaar) vormen samen de in 2015 opgerichte Amerikaanse indierockgroep ‘Ona’ uit Huntington, West Virginia. Die groepsnaam is ook de naam van een klein dorpje in de buurt van hun woonplaats Huntington en leek hen derhalve uitermate geschikt om hun muziek mee naar buiten te dragen, te beginnen op hun debuutplaat “American Fiction” uit 2016 waarmee ze op veel erkenning van de lokale Amerikaanse vakpers konden rekenen.

Nu is er een opvolger voor dat eerste album klaargestoomd met de negen songs tellende nieuwe plaat “Full Moon, Heavy Light”, een album dat wordt uitgebracht op het label ‘Hickman Holler Records’ van de Amerikaanse folk-, bluegrass- en countryzanger Tyler Childers voor wie ze in de voorbije jaren regelmatig voorprogramma’s mochten verzorgen. Producer van deze in Athens, Georgia opgenomen plaat is Drew Vandenberg die eerder ook al tekende voor platen van o.a. ‘Of Montreal’, ‘Futurebirds’ en ‘Deerhunter’.

De verbindende factor bij ‘Ona’ is het feit dat de vijf bandleden elkaar al als kind hebben leren kennen en dat ze daarna altijd samen zijn opgegroeid, zowel als jongelui en als muzikanten bij deze groep. Voorafgaand aan de release van dit tweede album werd de song “Summer Candy” (zie video) als eerste single uitgebracht. Dat is trouwens ook de openingstrack van “Full Moon, Heavy Light” en geeft meteen aan welke sound je van ‘Ona’ als indie rockformatie op deze plaat mag verwachten.

Onder de gunstige invloeden van de platen uit de jaren ’70 die ze thuis van hun ouders te beluisteren kregen, schreef de band toch een aantal zeer moderne, hedendaagse liedjes voor dit album. Songs die vooral tijdloos klinken en op bijval van zowel jong als ouder zullen kunnen rekenen. In dat verband willen we vooral de single “Summer Candy” en het rockende “Golden Highway Deserter” vermelden, maar ook vlot in het gehoor liggende songs als “True Emotion”, “Allison In The Grass” en het prachtig gezongen “Young Forever”.

Verder hebben we mateloos kunnen genieten van de gezapig voortkabbelende liedjes “Ribbon At The Line” en “Quito”, maar vooral ook van de briljant gepresenteerde albumafsluiter “With You All Along”. De eerlijkheid gebiedt me om hier te vermelden dat we de band ‘Ona’ nog niet kenden, maar met dit album “Full Moon, Heavy Light” hebben Bradley Jenkins en zijn vrienden bij ons toch vooral een heel positieve indruk achtergelaten. Met deze negen songs wisten ze ons alvast te overtuigen om hun verdere toekomstige muzikale exploten van nabij te blijven opvolgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hickman Holler Records / 30 Tigers

video